ΥΒΡΥΔΙΚΗ ΜΝΗΜΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΥΛΟΥΔΗΣ
Υβρυδική Μνήμη

Το Wisedog σας προσκαλεί την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 στις 8:30 μ.μ., στα εγκαίνια της Ατομικής Έκθεσης Ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Δουλούδη με τίτλο “Υβριδική Μνήμη”, η οποία θα είναι ανοιχτή προς το κοινό έως τις 30 Ιουνίου.

16 - 30 JUNΕ
2023
Duration
Area #03
Locaton
Info

Αυτό που ονομάζουμε ένστικτο δεν είναι παρά ένας φυσιολογικός παλμός, αντιληπτός απ’ τις αισθήσεις. Όμως, τα ένστικτα αυτά, εκδηλώνονται και με φαντασιώσεις και φανερώνουν την παρουσία τους πολλές φορές αποκλειστικά μες από συμβολικές εικόνες, τα αρχέτυπα.

Εκεί που διακρίνουμε καλύτερα τη δύναμη των αρχετυπικών συμβόλων, είναι το παιδικό ασυνείδητο. Αυτό που ονομάζουμε ασυνείδητο, έχει διαφυλάξει τα χαρακτηριστικά που ανήκαν στο πρωτόγονο ανθρώπινο πνεύμα. Όλα συμβαίνουν σα να ‘χεις περάσει μια περίοδο ασυνειδησίας, κι αντιλαμβάνεσαι ξαφνικά ότι υπάρχει μια τρύπα μέσα στη μνήμη σου κι ότι σημαντικά γεγονότα που έπρεπε να γίνουν, δεν είσαι ικανός να θυμηθείς.

Αυτές όμως οι τρύπες στις παιδικές σου αναμνήσεις δεν είναι παρά συμπτώματα μιας πολύ πιο μεγάλης απώλειας, της απώλειας της πρωτόγονης ψυχής. Ορισμένα σύμβολα έχουνε σχέση με την παιδική ηλικία και το πέρασμα στην εφηβεία, άλλα στην ωριμότητα κι άλλα στα γηρατειά, όταν ο άνθρωπος προετοιμάζεται για ένα θάνατο αναπόφευκτο.

Τα «Υβρίδια» που κυριαρχούν στη σειρά των έργων, παίζουν ακριβώς αυτόν το ρόλο, να μας βοηθήσουν να θυμηθούμε. Υπάρχουν για να γεφυρώσουν το χάσμα της μνήμης. Η προέλευσή τους δεν είναι γνωστή. Παρουσιάζονται σε κάθε εποχή και σε κάθε τόπο, ακόμη κι εκεί που δεν είναι δυνατό να εξηγήσουμε την παρουσία τους.

Bio

Ο Δουλούδης Κωνσταντίνος είναι απόφοιτος του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. του 3ουεργαστηρίου Ζωγραφικής με διδάσκοντες τους Γιώργο Τσακίρη και Βασίλη Βασιλακάκη.

Επίσης, είναι πτυχιούχος της Πλαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με κατεύθυνση στα Εικαστικά και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών με τίτλο «Σχεδίαση Διαδραστικών &Βιομηχανικών Προϊόντων και Συστημάτων» του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Διαθέτει πλούσια διδακτική εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων.

Useful links