Ο ΤΛΟΥΠΑΣ ΑΛΛΙΩΣ

TLOUPAS DIVERSAMENTE
Ο ΤΛΟΥΠΑΣ ΑΛΛΙΩΣ

Την Πέμπτη 02 Δεκεμβρίου εώς και την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε μια διαφορετική θέαση του εμβληματικού έργου του Τ. Τλούπα, μέσα από μια σειρά διασκευασμένων φωτογραφιών.

02 -15 DECEMBER
2021
Duration
Area #03
Locaton
Info

Με στόχο την καταγραφή και οπτικοποίηση της ελληνικής λαογραφίας και αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Λαρισαίου φωτογράφου Τάκη Τλούπα το καλλιτεχνικό εργαστήρι έρευνας και σχεδιασμού 6roads εκθέτει για πρώτη φορά στο Wisedog Area#03 μια διαφορετική θέαση του εμβληματικού του έργου, μέσα από μια σειρά διασκευασμένων φωτογραφιών.

 

Την Πέμπτη 02 Δεκεμβρίου εώς και την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε μια διαφορετική θέαση του εμβληματικού έργου του Τ. Τλούπα, μέσα από μια σειρά διασκευασμένων φωτογραφιών.

Instagram: 6roads

Μουσική επιμέλεια των εγκαινίων θα ανακοινωθεί σύντομα.
Εγκαίνια Πέμπτη 02 Δεκεμβρίου 19:00

Bio

Πρόκειται για ένα project που εστιάζει σε πολλαπλά πεδία έρευνας και μελέτης προσεγγίζοντας το φωτογραφικό αρχείο του Τ. Τλούπα ως κεφάλαιο αλλά και ως διαχρονικό εργαλείο για την πολιτισμική παραγωγή της Λάρισας και της Θεσσαλίας.

Η ανάδειξη του τοπικού χαρακτήρα, της τοπιογραφίας, των επαγγελμάτων και των ασχολιών των απλών ανθρώπων στο πέρασμα του χρόνου αποτελεί μια σημαντική πηγή πληροφορίας και μνήμης. Για το καλλιτεχνικό εργαστήρι 6roads (Αντώνης Ιορδανίδης- Λάρισα και Παναγιώτης Σαμσαρέλος – Ρώμη) αποτελεί επίσης σημείο συνάντησης, αναζήτησης, και πειραματισμού. Με ανθρωποκεντρική προσέγγιση στις αγροτικές δραστηριότητες, θεωρώντας τον αγρότη εν δυνάμει επαναστάτη και ταυτόχρονα άνθρωπο του λαού, επικεντρώθηκε στη φιγούρα αυτού του απλού ανθρώπου στην οποία αποτυπώνεται η δυσκολία, ο μόχθος αλλά και η αποδοχή και η ευτυχία της καθημερινότητας. Σεβόμενοι την αξία του ασπρόμαυρου ως προς την οποία ήταν προσηλωμένος ο Λαρισαίος φωτογράφος, διασκευάσανε φωτογραφίες του με τη μέθοδο της μεταξοτυπίας, δημιουργώντας μέσα από την τεχνική της εκτύπωσης με ράστερ πολλαπλά μεγέθη κόκκων που ολοκληρώνουν μία εικόνα και αποτυπώνουν τους μεσαίους τόνους (halftones) σε αυτήν. Ακολουθείται επιχρωματισμός της φωτογραφίας με τομές, προδίδοντας μία σύγχρονη εκδοχή του έργου του, προσδοκώντας σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με το σήμερα. Ευχαριστούμε θερμά τη φωτογράφο Βάνια Τλούπα, για την παραχώρηση φωτογραφιών από το αρχείο του πατέρα της.

Αφιερώνουμε αυτά τα έργα στη μνήμη του πρωτοπόρου Τάκη Τλούπα.