ΕΚΕΙ

ARISTOMENIS THEODOROPOULOS
ΕΚΕΙ

Η τέταρτη ατομική εικαστική έκθεση του Αριστομένη Θεοδωρόπουλου με τίτλο «ΕΚΕΙ» θα παρουσιαστεί στον υπόγειο χώρο του WISEDOG την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου.

25 NOV - 18 DEC
2022
Duration
Area #03
Locaton
Info
Η τέταρτη ατομική εικαστική έκθεση του Αριστομένη Θεοδωρόπουλου με τίτλο «ΕΚΕΙ» θα παρουσιαστεί στον υπόγειο χώρο του WISEDOG την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου. Διαδεχόμενη την πιο πρόσφατη ατομική έκθεσή του «ΕΞΩ», τρία από τα έργα της οποίας συμμετέχουν εκ νέου στη νέα σειρά έργων του, ο Θεοδωρόπουλος συστήνει μια ανατρεπτική ερμηνεία των στιγμών εκείνων που συνθέτουν αυτό που αποκαλούμε παρελθόν και παρόν.
«Το παρελθόν δεν μπορεί ποτέ να ανασυσταθεί ως επανάληψη αυτού που υπήρξε πραγματικά, αλλά ως εικόνα που εισβάλλει στο παρόν όταν αυτό βρεθεί σε μία κατάσταση κινδύνου. Η προσπάθεια, συνεπώς, της οργάνωσης της ιστορίας ως μία αλληλουχία γεγονότων, οργανωμένων με μία βολική αιτιακή γραμμικότητα είναι τουλάχιστον άσκοπη–στις περιπτώσεις που δεν είναι ύποπτη.»
Το ενδιαφέρον του εικαστικού επίμονα περιστρέφεται γύρω από αντιθετικές χρονικές έννοιες. Μετά την αρχή και το τέλος, σειρά έχουν το παρόν και το παρελθόν ενώ κοινός παρονομαστής της όλης επίπονης προσπάθειας είναι οι στιγμές εκείνες που άλλοτε βρίσκονται στο ενδιάμεσο του χρόνου και άλλοτε η θέση τους είναι ακαθόριστη στη χρονική γραμμή.
Τα τρία έργα της τελευταίας έκθεσής του λειτουργούν συνδετικά με την τωρινή Αποτελώντας καρπούς της γενικότερης κατάστασης εγκλεισμού στο πλαίσιο της υγειονομικής κρίσης, τα έργα αυτά συμπύκνωσαν μιαν ανάγκη εξωτερίκευσης, οδηγώντας τον Θεοδωρόπουλο στη νέα σειρά έργων που παρουσιάζονται στην έκθεση «ΕΚΕΙ», στην οποία μελετά όσα έπονται της συνθήκης αυτής. Την ελπίδα στο τέλος του σκοταδιού διαδέχεται στα νεότερα έργα μια διάθεση παιχνιδιού, ενώ ταυτόχρονα ο τίτλος της έκθεσης υπαινίσσεται το τοπικό πλαίσιό της αφού για πρώτη φορά παρουσιάζονται έργα του εικαστικού εκτός του Αθηναϊκού χώρου.
Bio

Ο Αριστομένης Θεοδωρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Το καλλιτεχνικό πεδίο δράσης του χαρακτηρίζεται από την ποικιλία των μέσων και υλικών που χρησιμοποιεί τόσο στο σχέδιο και τη ζωγραφική όσο στον ήχο και τη μουσική. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του εξίσου σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το 2018 ξεκίνησε να κυκλοφορεί την προσωπική του δουλειά με τον τίτλο FEF (ΦΕΥ), από την οποία προέκυψαν εικαστικές εκθέσεις, σε συνδυασμό με έντυπες και μουσικές εκδόσεις. Εκτός από τις κύριες δραστηριότητές του, έχει ασχοληθεί με τη σκηνογραφία τόσο για το θέατρο όσο και για τον κινηματογράφο, καθώς και δραστηριοποιείται ως εικονογράφος συνεργαζόμενος με καλλιτέχνες του εικαστικού και μουσικού χώρου, fashion brands, μέσα ενημέρωσης και εκδόσεις.
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα (Ελλάδα).